Laitekäytäntö on G Suite -palvelun pakottama sovellus Android-puhelimeesi. Tämän ohjelman avulla yrityksesi pystyy esimerkiksi varkauden sattuessa etätyhjentämään puhelimesi, voit myös esimerkiksi itse GPS -paikantaa puhelimesi. Android -laitteesi pyytää laitekäytännön asentamista automaattisesti ja ohjaa Google Play -ohjelmaan tämän lataamiseksi.

Laitekäytännön lataaminen

1. Voit etsiä kyseisen sovelluksen Google Play -kaupasta, mikäli laitteesi ei ohjaa sinua Google Apps Device Policy -sivulle automaattisesti.

1. Valitse Asenna. Kun lataus on valmis, valitse Avaa jatkaaksesi.

Laitekäytännön ottaminen käyttöön

1. Avaa Device Policy -applikaatio. Jos laitteessasi on useita Google-tilejä, valitse käytettävä tili vasemmasta ylänurkasta. Tämän jälkeen valitse Seuraava
  2. Jos G Suite -tilisi on jo lisätty laitteeseen, valitse laitekäytännön liittäminen tiliisi. Valitse Seuraava.
    HUOM: Jos et ole kirjautunut G Suite -tiliisi, laite pyytää sinua kirjautumaan.

Tässä vaiheessa on 2 eri toimintavaihtoehtoa riippuen yrityksesi hallinta-asetuksista
  • jos järjestelmänvalvojan ei tarvitse hyväksyä laitettasi, sinut ohjataan aktivoimisnäkymään. Valitse Aktivoi.
  • jos laitteen hyväksyminen vaaditaan, tulet näkymään jossa sinulle kerrotaan että järjestelmävalvojan täytyy hyväksyä laitteesi ennen kuin voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

1. Jatka ohjeiden mukaan eteenpäin painamalla Seuraava. Laitekäytäntö on nyt asennettu. Jos laite pyytää sinua asentamaan PIN-koodin tai valitsemaan muita asetuksia, tee näin. Synkronointi alkaa, kun asennus on valmis.

Laitteen tyhjentäminen laitekäytännön avulla

Jos laitteesi katoaa tai se varastetaan, voit pyytää järjestelmävalvojaa tyhjentämään laitteen etänä. HUOM! Tällä toiminnolla laitteesta pyyhkiytyvät kaikki tilit, myös henkilökohtaiset.