Mikäli on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen ja haluaa käyttää kolmannen osapuolen ohjelmaa, kuten esimerkiksi Mozilla Thunderbirdiä tai Microsoft Outlookia, tulee ohjelma valtuuttaa sovelluskohtaisella salasanalla kerran kirjautuessa ensimmäisen kerran Google-tilillä.

1. Avaa Sovellussalasanat-sivu ja kirjaudu Google-tililläsi sisään, jos tarve.
  2. Klikkaa Valitse sovellus > valitse käyttämäsi sovellus.
  3. Klikkaa Valitse laite > valitse käyttämäsi laite.
  4. Valitse Luo > seuraa ohjeita ja syötä sovelluksen salasana (16-merkkinen koodi) > Valmis

Salasana on kertakäyttöinen, joten et näe tai tarvitse sitä uudelleen. Näet kuitenkin luettelon sovelluksista ja laitteista, joille olet luonut sovelluksen salasanan. Huomioi, että et välttämättä voi luoda sovelluksen salasanaa sovellukselle, jota pidetään vähemmän turvallisena.