IMAP ja SMTP asetukset pitää olla kunnossa, jotta pystyt käyttämään Gmailia kolmannen osapuolen sähköpostiohjelmien kanssa, kuten Microsoft Outlookin tai Apple Mailin. Kun IMAP on käytössä pystyt myös käyttämään Gmailia monilla muilla laitteilla sekä synkronoimaan kaikki viestit reaaliajassa.

1. vaihe: Varmista, että IMAP on käytössä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Edelleenlähetys ja POP/IMAP ‑välilehteä.
  5. Valitse IMAP-käyttö-osiossa Ota käyttöön IMAP.
  6. Valitse Tallenna muutokset.

2. vaihe: Muokkaa sähköpostiohjelman SMTP-asetuksia ja muita asetuksia

Päivitä sähköpostiohjelmaan oikeat tiedot alla olevasta taulukosta. Ohjeita IMAP-asetusten päivittämiseen voit etsiä sähköpostiohjelman ohjekeskuksesta.

Saapuvan postin palvelin (IMAP)imap.gmail.com
SSL käytössä: Kyllä
Portti: 993
Lähtevän postin palvelin (SMTP)smtp.gmail.com
SSL käytössä: Kyllä
TLS vaaditaan: Kyllä (jos käytettävissä)
Käyttöoikeuden vahvistus käytössä: Kyllä
SSL-portti: 465
TLS/STARTTLS-portti: 587
Koko nimi tai näyttönimiOma nimi
Tilin nimi, käyttäjänimi tai sähköpostiosoiteSähköpostiosoite kokonaisuudessaan
SalasanaGmail-salasana

Huomaa, että jos sähköpostiohjelma ei tue SMTP-palvelimen käyttöoikeuden todentamista, et voi lähettää kyseisellä ohjelmalla sähköpostia Gmail-osoitettasi käyttäen. Yrityksesi G Suite -ympäristö saattaa olla myös estänyt IMAP-protokollan käyttämisen, sillä se ei kuitenkaan ole mikään maailman turvallisin. Jos sinulla on siis kaksivaiheinen tunnistautuminen käytössä, niin kolmannen osapuolen ohjelmat eivät toimi ellet aseta niille sovelluskohtaista salasanaa.