Drive File Stream on yrityskäyttöön tarkoitettu, Google Driven uusi ominaisuus. Se on työpöytäsovellus, joka mahdollistaa helpon pääsyn Google Driveen tallennettuihin tiedostoihin Macilla ja PC:llä, mutta ei vaadi tiedostojen lataamista koneelle. Drive File Streamin avulla näet kaikki Oman Driven ja Team Driven sisällöt tietokoneesi resurssienhallinnasta – Macilla Finderista ja PC:llä esim. Windows Explorerista.

Drive File Stream siis järjestää ja kiinnittää Google Driven virtuaalisesti sinun tietokoneelle verkkolevyn tapaan. Se kykenee käsittelemään paljon suurempaa sisältömäärää kuin perinteinen sync, koska vaatii huomattavasti vähemmän tilaa tietokoneesi kovalevyltä. Se on myös tietoturvallisempi, koska tiedostoja ei oletuksena ladata koneelle.

File Streamin avulla voit:

Nähdä nopeasti kaikki Google Drive ja Team Drives -tiedostot Finderissa / Explorerissa

Selata ja järjestää Drive -tiedostoja lataamatta niitä tietokoneelle, jolloin kovalevy ei kuormitu

Valita mitä tiedostoja tai kansioita on pystyttävä käyttämään offline-tilassa

Ketterästi avaamaan, muokkaamaan ja tallentamaan tiedostoja suoraan tunnetuissa ohjelmissa, kuten Microsoft Officessa tai Adobe Photoshopissa

Näin asennat File Streamin:

Mene kirjautuneena osoitteessa https://drive.google.com/drive/my-drive oikean yläkulman rataskuvioon ja klikkaa File Streamin latauspainiketta.

Sinulle aukeaa ikkuna, josta valitset lataatko ohjelman Macille vai Windowsille. Lataa oikea tiedosto ja kun se on valmis, niin asenna tiedostosta File Stream. Kun asennus on valmis voi olla, että joudut käynnistämään ohjelman itse. Yleensä se käynnistyy automaattisesti asennuksen jälkeen. Käynnistyttyään ohjelma pyytää suoraan kirjautumaan Google-tilillesi ja sen jälkeen avaa selaimessa ikkunan, jossa hyväksyt File Streamin käyttämisen tililläsi. Hyväksyttyäsi sen, ilmestyy resurssienhallintaasi uusi verkkokovalevyn kaltainen asema "Google Drive".

Voit nyt käyttää Drivesi tiedostoja työpöytäohjelmilla, niin halutessasi. Huomioikaa, että Sheets, Docs, Forms ja Slides eli Google-dokumentit aukeavat aina selaimessa, vaikka ne avattaisiin File Streamissa.