Huom. Cloudsearch on käytössä vain Business- tai Enterprise-tason lisensseillä. Palvelu on myös käytettävissä mobiililla Play Storesta saatavalla "Google Cloud Search" - sovelluksella.

Cloudsearch on hakutyökalu, jolla voit hakea tietoa monesta eri Googlen ohjelmasta, jota käytät.

1. Mene selaimessa osoitteeseen cloudsearch.google.com

2. Hakukentän kautta voit hakea mitä tahansa tietoa, jota voi löytyä sähköpostisi, kalenterisi, Driven, Sitesien tai ryhmien sisältä. Voit myös rajoittaa hakutuloksia esimerkiksi tiedostotyypin tai omistajuuden mukaan.

Alla kuva esimerkkinä.

3. Kun klikkaat haluamaasi hakutulosta, niin sinulle aukeaa uuteen välilehteen sähköposti, kalenteritapahtuma, tiedosto tai esimerkiksi kansio, johon tuo hakutulos viittaa. Voit suoraan tehdä haluamasi toimenpiteet.

4. Alla erilaisia Search operatoreita, joita voi käyttää hauissa:

OperaattoriEsimerkki    Kuvaus
" " (lainausmerkit)"market analysis"Etsii sisältöä, jossa esiintyy täsmälleen kyseinen sana, tai sanapari kyseisessä järjestyksessä
OR
car OR busEtsii sisältöä, jossa esiintyy jokin hakemistasi sanoista (normaalisti haku etsii sisältöä, joissa esiintyy kaikki hakemasi sanat)
NOTsales NOT marketingSulkee pois sisällön, jossa esiintyy NOT operaattorin jälkeinen sisältö.
source:training source:mailEtsii training sanalla sisältöä sähköpostista
contenttype:training contenttype:docEtsii tietynlaista sisältöä(tässä tapauksessa docs-tiedosto)
filetype:training filetype:(doc OR pdf)Etsi tietynlaista tiedostotyyppiä
owner:reports owner:me
training owner:eelis@gapps.fi
Etsi tietyn omistajan tiedostoa
from:reports from:me source:drive
reports from:(marysmith OR johndoe)
Erittele kuka loi tai lähetti viestin/tiedoston, jota etit.
to: reports to:me from:marysmith
reports to:marketing
Erittele kenelle etsimäsi esim. viesti on lähetetty.