Jotta monitoimilaitteesi voi lähettää sähköpostin muodossa skannattuja tiedostoja, tulee SMTP asetusten olla kunnossa. Tarkista monitoimilaitteesi asetukset ohjekirjasta ja määrittele ne laitteellesi.

SMTP-asetuksia on kolmenlaisia. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.

1. G Suite SMTP relay - lähettää sähköpostia organisaatiosi sähköpostiosoitteella, varmennetaan IP-osoitteella. Laitteesi voi lähettää sähköpostia organisaatiosi sisällä sekä organisaation ulkopuolelle.

2. Rajoitettu Gmail SMTP palvelin - ei vaadi autentikointia. Laitteesi voi lähettää sähköpostia ainoastaan Googlen sähköpostiosoitteisiin (Gmail tai G Suite).

3. Gmail SMTP palvelin - vaatii autentikoinnin Googlen tunnusten avulla eli tarvitset organisaatiosi sähköpostiosoitteen ja salasanan.

Laitteesi voi lähettää sähköpostia organisaatiosi sisällä sekä organisaation ulkopuolelle.

Vaihtoehto
G Suite SMTP relay (suositeltu)
Rajoitettu Gmail SMTP palvelin

Gmail SMTP palvelin (ei suositella)
SMTP palvelimen FQDN
smtp-relay.gmail.com
aspmx.l.google.com
smtp.gmail.com
Varmennusvaatimukset
Portti 25, 465 tai 587.
SSL/TLS mahdollista.
Yksi tai useampi pysyvä IP-osoite tarvitaan.
Portti 25.
TLS ei pakollista.
Sallii dynaamiset IP-osoitteet.
Sähköpostia voi lähettää vain Gmail- tai G Suite -käyttäjille.
Portti 465 (SSL pakollinen).
portti 587 (TLS pakollinen).
Sallii dynaamiset IP-osoitteet.
Vaatii autentikoinnin
IP-osoitteella eli ei vaadi omaa tunnusta.
Ei tarvita.
Gmail- tai G Suite - sähköpostiosoite. Tällöin kannattaa luoda oma organisaatioyksikkö (OU) skannereille ja monilaitteille Hallintapaneelissa.
Läpäisee automaattisen roskapostien tunnistuksen
Ei. Tarkista roskapostikansiosi, jos skannaamasi dokumentti ei ole tullut saapuneisiin viesteihin.
Ei. Tarkista roskapostikansiosi, jos skannaamasi dokumentti ei ole tullut saapuneisiin viesteihin.
Ei. Tarkista roskapostikansiosi, jos skannaamasi dokumentti ei ole tullut saapuneisiin viesteihin.
Lähetysrajat
G Suite-tili voi lähettää maksimissaan 10 000 vastaanottajalle päivässä. Katso lisätietoja englanniksi.
Riippuu vastaanottajan asetuksista.
Maksimissaan 2000 sähköpostia päivässä. Katso lisätietoja englanniksi.

Huomioita:

1. Jos voit valita monitoimilaitteestasi vaihtoehdon "käytä aina turvallista yhteyttä / always use secure connection" on tämä suositeltavaa laittaa päälle.

2. Jos laitteesi pyytää autentikointia, voit ottaa sen pois päältä Hallintapaneelin (admin.google.com) asetuksista. Tähän tarvitset julkisen IP-osoitteen. Mene osoitteeseen https://www.whatismyip.com tietokoneella, joka on liittynyt samaan internet-verkkoon kuin monitoimilaitteesi. Hallintapaneelista asetuksen löydät kohdasta Apps > G Suite > Settings for Gmail > Advanced Settings ja Routing-asetuksista valitset "SMTP relay service", jonne voit syöttää IP-osoitteen.

3. Joskus SMTP-autentikointi saattaa herjata, että syöttämäsi salasana on väärä vaikka olet kirjoittanut sähköpostin ja salasanan täysin oikein. Tämä johtuu siitä, että Googlen tietoturvakäytännöt ovat aika tiukat, ja ne tulkitsevat monitoimilaitteesi vähemmän turvalliseksi sovellukseksi*. Tällöin sinun tulee sallia monitoimilaitteesi tilille pääsy "vähemmän turvallisiin sovelluksiin". Tämä tapahtuu kirjautumalla tunnuksella, mitä monitoimilaitteesi käyttää. Mene sen jälkeen osoitteeseen https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps ja anna lupa "vähemmän turvallisille sovelluksille". Voit lukea lisää suomenkielisistä ohjeista täältä. Jos tämä ei onnistu, voit myös sallia Hallintapaneelista (admin.google.com) monitoimilaitteesi tilin organisaatioyksikölle pääsyn vähemmän turvallisiin sovelluksiin.

*Vähemmän turvalliset sovellukset ovat mitä tahansa sovelluksia, joihin tallennetaan käyttäjätunnus ja salasana. Turvallinen kirjautuminen ei tallenna päätelaitteelle mitään käyttäjätunnuksia vaan ensimmäinen kirjautuminen tapahtuu suoraan Googleen.