Joissakin sähköpostiin liittyvissä selvitystilanteissa tarvitaan sähköpostiviestistä ns. header-tiedot. Gmailissa ne saadaan näkyviin seuraavasti:

1. Klikkaa tutkittava viesti / tutkittavan viestiketjun viimeisin viesti auki.
  2. Ota viestin vastausnapin oikealta puolelta valikko auki ja valitse Show original tai suomeksi Näytä kokonaan.
  3. Viestitietojen pitäisi aueta uuteen välilehteen tai selainikkunaan, josta ne voi kopioida tekstitiedostoon valitsemalla Download original tai suomeksi Lataa alkuperäinen