Monien eri asiakkaiden ja projektien parissa työskentelevien sähköpostilaatikon hallintaa helpottaa, kun eri osoitteista (@esimerkki.fi, @gapps.fi, @apps.fi) tulevat viestit saa merkittyä automaattisesti tietyllä värillä. Tämä onnistuu helposti yhdistelemällä Gmailin suodattimia ja tunnisteita.

Luodaan ensin suodatin.

1. Klikkaa pientä nuolta hakukentän oikeasta reunasta, sinisen hakupainikkeen vierestä.

2. Hakuasetukset avautuvat. Kirjoita "Kohteesta"-kenttään haluamasi sähköpostiosoitteen loppuosa (vaikka @asiakkaasi.fi). Klikkaa "Älä sisällytä pikaviestejä". Kun olet tehnyt tämän, klikkaa oikeasta alakulmasta "Luo suodatin tällä haulla ››"-linkkiä.

3. Seuraavalta sivulta valitse ainoastaan "Käytä tunnistetta". Voit valita olemassaolevan tunnisteen tai luoda uuden.

Jos luot uuden tunnisteen, se lisätään automaattisesti vasemmalle tunnistenäkymääsi.

4. Muista vielä lopuksi klikata ennen suodattimen luomista täppä "Sovella suodatinta myös vastaaviin keskusteluihin."-laatikkoon. Silloin suodatin lajittelee myös sähköpostissasi jo olevat viestit, ei vain tulevia.

5. Lopuksi klikkaa "Luo suodatin".

Saapuvat sähköpostisi saavat nyt automaattisesti lähetysosoitteen (@apps.fi) perusteella tietyn tunnisteen. Voit vielä tehostaa näkymää valitsemalla sille oman värin.

6. Värikoodaa tunniste etsimällä se vasemman reunan tunnisteluettelosta, klikkaamalla sen nimen oikealle puolelle ilmestyvää pientä nuolta ja valitsemalla sille väri kohdasta "Tunnisteen väri".

Nyt viestit erottuvat saapuneissa helposti tietystä osoitteista tulleiksi:

7. Jos et halua tunnisteen näkyvän vasemman reunan tunnisteluettelossa, mene oikean yläkulman hammasratasta klikkaamalla Asetuksiin --> Tunnisteet --> skrollaa alas ja valitse luomasi tunnisteen kohdalle "piilota". Tämä ei vaikuta tunnisteiden ilmaantumiseen viesteihisi – kyseinen tunniste ei vain näy vasemman reunan luettelossa.

Jokaiselle haluamallesi sähköpostin loppuosalle pitää luoda oma tunniste ja suodatin.