Gmailiin on mahdollista luoda henkilökohtaisia yhteystietoryhmiä. Ne toimivat sekä sähköpostissa, kalenterissa että Drivessa. Luomasi yhteystietoryhmät ovat näkyvissä ainoastaan sinulle.

Yhteystietoryhmiä on helppo luoda omiaan esimerkiksi asiakasprojekteille, tiimille tai läheisimmille kollegoille.

Näin luot yhteystietoryhmän

1. Aloita luomalla uusi viesti painamalla "Kirjoita"-nappia.

2. Kirjoita Vastaanottajat-kenttään ryhmään haluamiesi henkilöiden sähköpostiosoitteet. Klikkaa "Vast. ott"-tekstiä.

3. Sinulle avautuu ”Valitse yhteystiedot”-ikkuna. Klikkaa alalaidasta ”Tallenna ryhmänä”. Nimeä ryhmä ja paina ”Tallenna”.

4. Voit nyt lähettää sähköpostia tietylle ryhmälle yksinkertaisesti kirjoittamalla vastaanottajakenttään juuri luomasi ryhmän nimen. Jos se ei heti toimi, kokeile päivittää Gmail-välilehtesi. Yhteystietoryhmät toimivat myös kalenterissa ja Drivessa: voit siis kutsua yhteystietoryhmiä kalenteritapahtumiin tai jakaa heille tiedostoja.

Näin muokkaat yhteystietoryhmää myöhemmin

Kun haluat muokata ryhmiä myöhemmin, mene osoitteeseen contacts.google.com. Valitse haluamasi ryhmä vasemmalta löytyvästä valikosta ja tee haluamasi muokkaukset.