Drive Sync Client on tietokoneelle asennettava Drive-sovellus, joka mahdollistaa tiedostojen synkronoinnin suoraan koneellesi. Näin ollen muutokset, mitä teet tiedostoihin tai kansioihin Driven työpöytäsovelluksen kautta tallentuvat myös Google Driven selainversioon. Vastaavasti tekemäsi muutokset Driven selainversiossa tallentuvat myös paikallisesti työkoneellesi.

Sync Clientia hyödyntäessä organisaation Drivesta ei kuitenkaan kannata synkronoida kaikkea sisältöä.


Miksi Drivesta ei kannata synkronoida kaikkea?


Jos kaikki työpaikalla synkronoisivat kaikkea sisältöä yhteisestä kansiorakenteesta koko ajan, verkkoyhteys joutuisi melko koville. Lisäksi koneesi kiintolevy saattaa tulla jossain vaiheessa täyteen Driven takia. Monesti paras ja täysin riittävä tapa on valikoida synkronoitavaksi vain niitä kansioita tai tiedostoja, joita sinä haluat käyttää Driven työpöytäsovelluksen kautta.


Alla löydät ohjeet Drive Sync Clientin asentamiseen niin MacBookillesi kuin Windows-koneellesi.



Drive Sync Clientin asentaminen


Mac-koneelle (OS X)


Mikäli et ole aiemmin asentanut Drive Sync Clientia koneellesi (näytön oikeassa yläreunassa ei tällöin ole Driven ikonia ) seuraa alla olevia ohjeita.

1. Mene lataussivustolle: https://www.google.com/drive/download/


2. Klikkaa Download for Mac -kohtaa ja hyväksy ehdot.


3. Avaa koneellesi latautunut installgoogledrive.dmg -tiedosto.


4. Siirrä Google Drive -ikoni Ohjelmat-kansioon.


5. Avaa Google Drive -sovellus ja kirjaudu sisään. Seuraa ohjeita.


6. Kun sinua pyydetään valitsemaan synkronoitavat kansiot, klikkaa seuraavan kuvan mukaisesti “Synkronoi vain nämä kansiot”-valikkoa ja valitse ne pääkansiot tai alakansiot, jotka haluat tallentaa paikallisesti koneellesi.


Näyttökuva 2016-08-11 kello 17.44.29.png



Näyttökuva 2016-08-11 kello 17.48.21.png


Koneesi Finder-osioon ilmestyy Google Drive ja kaikki ne tiedostot, jotka olet valinnut synkronoitavaksi koneellesi. Huomaa, että kaikki muutokset, jotka teet käyttämällä tätä koneeltasi löytyvää Drivea tapahtuvat myös Driven selainversiossa.

Suosittelemme olemaan erityisen varovainen siirrellessä ja poistellessa kansioita Driven työpöytäsovelluksen kautta, sillä siinä saattaa vahingossa sotkea myös organisaation yhteisesti jaettuja kansiorakenteita.  






Mikäli haluat myöhemmin käydä muokkaamassa synkronointiasetuksiasi, klikkaa näytön oikeassa yläreunassa olevaa Google Drive -ikonia , siitä avautuvasta valikosta kolmea päällekkäistä pistettä ja lopulta “Asetukset…”.



Windows-koneelle


Mikäli et ole aiemmin asentanut Drive Sync Clientia koneellesi seuraa alla olevia ohjeita.


1. Mene lataussivustolle: https://www.google.com/drive/download/


2. Klikkaa Download -kohtaa ja hyväksy ehdot.


3. Avaa koneellesi latautunut googledrivesync.exe -tiedosto, seuraa ohjeita.


4. Kun sinua pyydetään valitsemaan synkronoitavat kansiot, klikkaa seuraavan kuvan mukaisesti “Synkronoi vain nämä kansiot”-valikkoa ja valitse ne pääkansiot tai alakansiot, jotka haluat tallentaa paikallisesti koneellesi.








Koneellesi ilmestyy Google Drive -kansio ja kaikki ne tiedostot, jotka olet valinnut synkronoitavaksi. Huomaa, että kaikki muutokset, jotka teet käyttämällä tätä koneeltasi löytyvää Drivea tapahtuvat myös Driven selainversiossa.






Suosittelemme olemaan erityisen varovainen siirrellessä ja poistellessa kansioita Driven työpöytäsovelluksen kautta, sillä siinä saattaa vahingossa sotkea myös organisaation yhteisesti jaettuja kansiorakenteita.  



Mikäli haluat myöhemmin käydä muokkaamassa synkronointiasetuksiasi, klikkaa Drive-kuvaketta.


Löydät sen näytön oikeasta alakulmasta kellon vierestä omana ikoninaan – tai klikkaamalla kellon vierestä löytyvää pientä nuolta, josta avautuu esiin useampia ikoneita.


Klikkaa yläkulmassa olevaa kolmea päällekkäistä pistettä ja valitse “Asetukset” / “Preferences”




Google Drive Sync Clientin poistaminen koneelta


Mac-kone(OS X)


On tärkeää, että poistat Sync Clientin asennuksen alla olevien ohjeiden mukaisesti, eikä suoraan poistamalla Google Drive -kansion koneeltasi.


  1. Sulje Sync Client klikkaamalla oikeassa yläreunassa olevaa Google Drive -ikonia ja kolmea pistettä sekä valitsemalla “Sulje Google Drive”.

  2. Avaa Ohjelmat-kansio.

  3. Raahaa Google Drive roskakoriin. Voit myös tyhjentää roskakorisi.

Kun olet poistanut Sync Clientin asennuksen, voit turvallisesti poistaa Google Drive -kansion Finderista ilmans sitä vaaraa, että poistat samalla jotain yritykselle tärkeää tietoa Driven selainversiosta. Google Drive -kansio jää koneellesi, mikäli et erikseen poista sitä.


Windows-kone


On tärkeää, että poistat Sync Clientin asennuksen alla olevien ohjeiden mukaisesti, eikä suoraan poistamalla Google Drive -kansion koneeltasi.


  1. Klikkaa Drive-kuvaketta, joka löytyy näytön oikeasta alakulmasta kellon vierestä omana ikoninaan – tai klikkaamalla kellon vierestä löytyvää pientä nuolta, josta avautuu esiin useampia ikoneita. Klikkaa kolmea pistettä ja valitse “Lopeta Google Drive”/ “Quit Google Drive”.

  2. Poista Driven asennus Windows-järjestelmän hallintapaneelista.


Kun olet poistanut Driven asennuksen, voit turvallisesti poistaa myös Google Drive -kansion ilman sitä vaaraa, että poistat samalla jotain organisaatiolle tärkeää tietoa Driven selainversiosta. Google Drive -kansio jää koneellesi, mikäli et erikseen poista sitä.