Googlen hakukone on lyhyesti ilmaistuna maailman paras. Silti usein tulee käytettyä sekä työn että huvin parissa myös useita sivustojen sisäisiä hakukoneita – esimerkiksi Wikipediaa, Fonectaa tai IMDB:a. Jos haluat etsiä tietoa suoraan tietyltä sivustolta, älä ihmeessä googlaa.  Voit kuitenkin tehdä haun suoraan Chromen osoiteriviltä menemättä ensin sivustolle.

1. Pääset tarkastelemaan tallennettuja hakukoneita klikkamalla hiiren oikealla osoiteriviä ja painamalla ”Muokkaa hakukoneita”.

2. Oletushakukoneiden alta löydät kohdan Muut hakukoneet. Chrome tallentaa automaattisesti sivustovierailujesi pohjalta eri sivustoilta löytyvät hakukoneet. Muokkaamalla keskimmäisen sarakkeen tekstiä (Avainsana) voit valita, millä lyhenteellä pääset kyseiseen hakuun käsiksi suoraan osoiteriviltäsi.

3. Kirjoita nyt osoiteriville avainsanasi ja paina välilyöntiä. Tämän jälkeen voit kirjoittaa toivomasi hakusanan ja painaa enter. Toimii!