Tämä ohje on tarkoitettu Chromelaitteiden käyttöönottoon Chrome laitehallintaan. Chrome laitteiden hallinta vaatii omat Chrome Device Management -lisenssit.


1. Käynnistä Chromebook ja liity johonkin wifi-verkkoon. 

2. Kun olet hyväksynyt käyttöehdot, ÄLÄ KIRJAUDU SISÄÄN millään tunnuksella, vaan valitse näppäinyhdistelmä CTRL + ALT + E. Tämän jälkeen päädyt 'Enterprise enrollment sivulle'.

3. Kirjaudu / rekisteröi laite jollain verkkotunnuksesi 


Jos aktivointi ei onnistu (ts. laitteeseen on jo kirjauduttu jollain tunnuksella ennen sen liittämistä Chrome laitteen hallintaan verkkotunnuksessa), tulee laite tyhjentää (wipe) kokonaan. Tässä tapauksessa toimi seuraavasti:


Chromebook:


1. Valitse näppäinyhdistelmä Esc + Samsung Chromebook Refresh key + Virtanäppäin. Ruudulla näkyy keltainen huutomerkki.

2. Valitse näppäinyhdistelmä Ctrl + D päästäksesi kehitys-moodiin (Dev mode), paina tämän jälkeen Enter. Ruudulle ilmestyy punainen huutomerkki.

3. Valitse näppäynyhdistelmä Ctrl + D. Chromebook poistaa kaiken tiedon laitteesta. Poistaminen voi kestää 15 minuuttia.

4. Kun poistaminen on päättynyt, valitse Enter päästäksesi takaisin alkuun.

5. Aloita laitteen käyttöönotto uudestaan.


Chromebox:


1. Sammuta Chromebox

2. Työnnä paperiklippi (tai muu vastaava) kuvan osoittamaan reikään, jolla voit resetoida laitteen:

Asus Chromebox factory reset buttonDell Chromebox recovery button hole


3. Pidä resetointi painike pohjassa ja käynnistä Chromebox -laite.

4. Valitse näppäinyhdistelmä Ctrl + D

5. Paina resetointi nappia uudelleen.

6. Laite käynnistyy uudelleen ja ruudulla näkyy punainen huutomerkki.

7. Valitse näppäinyhdistelmä Ctrl + D. Chromebox käynnistyy jälleen uudelleen ja siirtyy kehittäjä-tilaan (Developer mode). Tämä poista kaiken paikallisen tiedon laitteesta. Poistaminen kestää noin 10 minuuttia.

8. Kun edellinen vaihe on päättynyt valitse välilyönti-painike bootup-ruudulla. Valitse Enter palataksesi varmennettuun tilaan. Laite käynnistyy uudelleen ja siirtyy varmennettuun tilaan.

9. Jos laitteiden pakotettu käyttöönotto on aktivoitu Chromen hallinnan kautta laitteelle, jota tyhjennät, on tyhjentäminen nopeampaa ja laite palautuu alkutilaan nopeammin eikä kaikkia edellä kuvattuja vaiheita tarvitse suorittaa.

10. Aloita laitteen käyttöönotto uudelleen.