Mikä on G Suite?

G Suite on sovellustuoteperhe, joka koostuu yrityskäytössä hyödyllisistä Google-sovelluksista. Kyseessä on Googlen isännöimä palvelu, jonka avulla yritykset, oppilaitokset ja organisaatiot voivat käyttää samassa verkkotunnuksessa (esimerkiksi www.omayritys.fi) lukuisia Googlen tuotteita, kuten sähköpostia, Google Docsia ja Google Kalenteria.

Jos organisaation verkkotunnus on esimerkki.fi ja se ottaa käyttöön G Suite -palvelut, kaikki työntekijät saavat käyttöönsä

• oman sähköpostiosoitteen (käyttäjä@esimerkki.fi)
  • tekstinkäsittelytyökalut
  • taulukkolaskennan ja esitykset
  • jaetun kalenterijärjestelmän
  • työkalut yrityksen verkkosivujen ja -sivustojen luomiseen
  • käyttöoikeuden joustavaan intranet-järjestelmään
  • ja paljon muuta.

Miten Google-tili eroaa G Suite -tilistä?

G Suite -tilin ja Google-tilien avulla voit käyttää useita samoja Googlen palveluita, mutta kyseessä on kaksi erillistä tiliä. Google-tili on yhtenäinen kirjautumisjärjestelmä, jonka avulla voit käyttää lukuisia Googlen hallinnoimia maksuttomia Googlen kuluttajatuotteita, kuten Gmailia, Google Ryhmiä, Googlen ostoslistaa, Picasaa, verkko- ja sovellustoimintaa sekä Bloggeria. G Suiten avulla voi siis käyttää tuotteita, joita Google tarjoaa, mutta joita organisaatiosi hallinnoi.

Etkö ole varma, mikä tili sinulla on?

Jos voit muokata tilisi palautusvaihtoehtojauusi ikkuna sinulla on Google-tili. Jos kirjaudut tiliisi tilin palautusvaihtoehdot -sivulla uusi ikkuna ja näet ilmoituksen, jossa sinua pyydetään ottamaan yhteyttä järjestelmänvalvojaasi, sinulla on G Suite -tili.