Kun haluat luoda uuden yhteistyöpostilaatikon, toimi seuraavasti.

1. Kirjaudu sisään G Suite -tunnuksellasi. Tämän jälkeen avaa sovellusvalikko oikeasta yläkulmasta.

2. Valitse 'Keskusteluryhmät'

3. Seuraavaksi eteesi avautuu Keskusteluryhmien etusivu. Ylhäällä vasemmalla löydät kohdan 'Luo Ryhmä'. Paina sitä.

4. Seuraavaksi syötämme ryhmän tiedot ohjeiden mukaisesti. (Ryhmän nimi, sähköpostiosoite, kuvaus jne.)

(HUOM! Syöttämäsi ryhmän nimi siirtyy automaattisesti sähköpostiosoitteeksi. Voit muokata sähköpostiosoitetta vielä erikseen. Muistathan, että Ääkkösiä ei tueta sähköpostiosoitetta valittaessa.)

5. Seuraavaksi valitsemme ryhmän tyypin. Valikkoa painamalla näet eri vaihtoehdot, valitse sieltä yhteistyöpostilaatikko.

6. Määrittele tämän jälkeen Perusluvat. Google suosittelee seuraavia asetuksia yhteistyöpostilaatikoille.

Näytä aiheet: Katso, että kohta 'Kaikki organisaation jäsenet' EI OLE valittuna. Tällöin ainoastaan ryhmän jäsenet voivat lukea ryhmän viestejä ja aiheita.

Lähetä: Valitse 'Julkinen'. Tällöin myös organisaation ulkopuoliset henkilöt (kuten asiakkaat), voivat lähettää viestejä tälle Ryhmälle.

Liity ryhmään: Valitse kohta 'Vain kutsutut käyttäjät'.

7. Yhteistyöpostilaatikkosi on nyt luotu, voit nyt kutsua jäseniä siihen ja aloittaa käytön.