Monelle on tarpeen käyttää päivän aikana useampaa eri Google-tiliä. Eri välilehdet kirjautuvat kuitenkin automaattisesti samaan Google-tiliin, ja yksittäisen asian tarkistaminen henkilökohtaisen sähköpostin puolelta vaatiikin yhtäkkiä työtililtä uloskirjautumisen. Yksi vaihtoehto on avata incognito-ikkunoita tai käyttää eri selaimia, mutta silloin omaa käyttöä tehostavat selainsidonnaiset lisäosat eivät ole käytettävissä.Tähän on ratkaisu: Chrome-selaimella voit käyttää useampaa Google-tiliä yhtäaikaisesti luomalla uusia Chrome-profiileja.

Jokainen profiili on oma ikkunansa. Voit liikutella niitä itsenäisesti eri näyttöjen välillä tai katsella niitä vaikkapa vierekkäin. Jos käytät usempaa konetta, sinun tulee asettaa haluamasi profiilit jokaiseen käytettävään laitteeseen. Älä kuitenkaan luo profiilia yleiselle koneelle.

Uuden profiilin lisääminen tapahtuu Chromessa seuraavasti:

1. Chromen oikeasta yläkulmasta löydät kolmella pisteellä merkityn ikonin. Paina aukeavasta valikosta kohtaa Asetukset. Vaihtoehtoisesti voit mennä selaimellasi osoitteeseen chrome://settings

2.  Asetuksista löydät kohdan Henkilöt. Paina Lisää henkilö.

3. Valitse käyttäjälle kuva ja nimi. Tämän jälkeen paina Lisää.

4. Uuteen avautuvaan ikkunaan aukeaa uusi käyttäjä. Voit nyt kirjautua sisään Chrome-selaimeen, jolloin Chrome muistaa ja tuo mukanaan kaikki tilin asetukset.

5. Käyttäjiä voit vaihdella Chromen oikeasta yläkulmasta käyttäjän nimen tai kuvan kohdalta.

Chrome-profiilien luominen ja Chrome-selaimeen kirjautuminen on hyödyllistä, koska tällöin kaikki kirjanmerkit, selaushistoria, hakuhistoria sekä mahdollisesti käytössä olevat Chrome-laajennukset ja lisäosat ovat käytössäsi miltä tahansa laitteelta kirjautuessasi.