Gmailissa voidaan tarkistaa oikeinkirjoitus seuraavasti:

• Klikkaa viestin kirjoitusikkunan oikeassa alakulmassa olevaa kolmea pistettä ja valitse Tarkista oikeinkirjoitus:

• Väärin kirjoitut sanat maalataan punaisella. Maalattuja sanoja klikkaamalla aukeaa oikeinkirjoituksen ehdotukset sanojen korjaamiseen sekä mahdollisuus ohittaa sanoja painamalla Ohita:

• Voit vaihtaa tarkistettavaa kieltä ja tarkastuttaa oikeinkirjoituksen uudelleen oikean alakulman työkalupalkista:

Automaattinen oikeinkirjoituksen tarkistaminen: Gmail ei tue automaattista oikeinkirjoituksen tarkistamista. Selaimesi saattaa tukea automaattista tarkistusta.