Gmailin avulla voit lähettää saapuvat sähköpostit automaattisesti edelleen toiseen osoitteeseen.

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Edelleenlähetys ja POP/IMAP -välilehti.
  5. Valitse Lisää edelleenlähetysosoite Edelleenlähetys-osiossa.
  6. Kirjoita sähköpostiosoite, johon haluat lähettää viestit edelleen.
  7. Aukeavasta ikkunasta paina Jatka
  8. Valitse vaihtoehto Lähetä kopio saapuvasta sähköpostista edelleen osoitteeseen ja varmista, että uusi edelleenlähetysosoitteesi on lueteltu ensimmäisessä avattavassa valikossa.
  9. Toisessa avattavassa valikossa voit valita, mitä Gmail tekee viesteille. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi säilytä Gmailin kopio postilaatikossa ja arkistoi Gmailin kopio.
  10. Klikkaa sivun alaosassa olevaa Tallenna muutokset -painiketta.

Huomaa: vaikka voit lisätä useita osoitteita edelleenlähetysosoitteiksi Edelleenlähetys ja POP/IMAP -välilehdellä, Gmail voi lähettää sähköposteja automaattisesti edelleen vain yhteen osoitteeseen kerrallaan. Tällä hetkellä käytössä oleva osoite näkyy avattavassa valikossa Lähetä edelleen kopio saapuvasta viestistä osoitteeseen -kohdan vieressä.

Lopeta automaattinen edelleenlähettäminen

Jos et enää halua lähettää edelleen sähköpostejasi automaattisesti, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Gmail
  2. Klikkaa rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Edelleenlähetys ja POP/IMAP -välilehti.
  5. Valitse Poista edelleenlähetys käytöstä Edelleenlähetys-osiossa.
  6. Klikkaa ensimmäistä avattavaa valikkoa Lähetä edelleen kopio saapuvasta viestistä osoitteeseen -kohdan jälkeen ja tarkista, onko osoitteita suodattimien käytössä. Poista edelleenlähettämisen suodatin Poista-vaihtoehdolla.